Email: [email protected] | Tel: +385 99 8498164

Zadar postaje 54 baza niskobudžetnog avioprijevoznika Ryanair koji od travnja nudi jeftinije letove prema sedam novih europskih destinacija od 1. travnja

Avioprijevoznik Ryanair otvorit će svoju bazu u Zadru u travnju 2013.g., a izgradnju će financirati Hrvatska turistička zajednica, dok će ostatak planiranog iznosa od 1,4 milijuna eura doći od tijela lokalne uprave, piše Balkans.com. Ryanair kao jedini europski niski tarifni prijevoznik u zadarskoj će zračnoj luci otvoriti svoju 54. bazu, objavili su iz tvrtke.

 Iz Zadra će Ryanair uvesti nove linije koje uključuju destinacije Dublin, Göteborg, Haugesund, Liverpool, Pariza i Wroclaw. Jedan će zrakoplov Ryanaira biti stacioniran u Zadru, a ukupna investicija tvrtke u zadarsku zračnu luku iznosi 53 milijuna eura. Karte su u prodaji na službenim stranicama Ryanaira i uspostava sedam novih linija kreće od travnja kao dio ljetnog programa, rekao je glasnogovornik Ryanaira Michael Cawley.

– Hrvatski putnici mogu izbjeći plaćanje visokih cijena Croatia Airlinesa i naknada za gorivo tako da se prebace na Ryanairove letove iz Zadra i to na 16 postojećih europskih destinacija, uključujući između ostalih Dublin, London i Pariz – objasnio je Cawley. Istaknuo je kako bi se ovim potezom Ryanaira u Zadru moglo otvoriti dodatnih 300 radnih mjesta. (24 sata)