Email:[email protected] | Tel: +385 99 69 85 997

Zadar postaje 54 baza niskobudžetnog avioprijevoznika Ryanair koji od travnja nudi jeftinije letove prema sedam novih europskih destinacija od 1. travnja

Avioprijevoznik Ryanair otvorit će svoju bazu u Zadru u travnju 2013.g., a izgradnju će financirati Hrvatska turistička zajednica, dok će ostatak planiranog iznosa od 1,4 milijuna eura doći od tijela lokalne uprave, piše Balkans.com. Ryanair kao jedini europski niski tarifni prijevoznik u zadarskoj će zračnoj luci otvoriti svoju 54. bazu, objavili su iz tvrtke.

 Iz Zadra će Ryanair uvesti nove linije koje uključuju destinacije Dublin, Göteborg, Haugesund, Liverpool, Pariza i Wroclaw. Jedan će zrakoplov Ryanaira biti stacioniran u Zadru, a ukupna investicija tvrtke u zadarsku zračnu luku iznosi 53 milijuna eura. Karte su u prodaji na službenim stranicama Ryanaira i uspostava sedam novih linija kreće od travnja kao dio ljetnog programa, rekao je glasnogovornik Ryanaira Michael Cawley.

– Hrvatski putnici mogu izbjeći plaćanje visokih cijena Croatia Airlinesa i naknada za gorivo tako da se prebace na Ryanairove letove iz Zadra i to na 16 postojećih europskih destinacija, uključujući između ostalih Dublin, London i Pariz – objasnio je Cawley. Istaknuo je kako bi se ovim potezom Ryanaira u Zadru moglo otvoriti dodatnih 300 radnih mjesta. (24 sata)