Email:[email protected] | Tel: +385 99 69 85 997

Troškovi oglašavanja na internetu, gotovo da eksponencijalno rastu. Svakim danom, potrebno je biti inovativniji, kreativniji nego što su Vaši konkurenti. U nastavku ćemo s Vama podijeliti jedan od trenutno najoriginalnijih načina promocije, koji je u isto vrijeme i potpuno besplatan. Nakon što se pripremite, trebati će Vam 20ak sekundi dnevno da Vašu ponudu vide svi koji su zainteresirani za smještaj u Vašem mjestu. Dok konkurenti plaćaju 15-20kn za dovođenje jednog zainteresiranog na njihovu web stranicu, Vi ćete ga dovesti za 0kn.

Za primjer ćemo uzeti npr. Jelsu na otoku Hvaru. Zamislite turista, stranca koji dolazi prvi put na Hvar. Što mislite, kako biste tražili smještaj na Hvaru i kako biste iz ogromne ponude odabrali baš apartman koji iznajmljuje Pero Perić iz npr. Jelse?

Facebook – Društvena mreža sa preko milijardu i pol korisnika jamči da postoji negdje netko tko iznajmljuje apartmane u Jelsi, zar ne?
No, kako će Vas turist iz Njemačke pronaći na Facebooku? Ne trebate imati niti facebook stranicu, niti znati njemački. Dovoljno je da imate osobni profil i da objavite post npr. „ Beautiful apartments in #Jelsa #Hvar „
Ovdje je za nas zanimljiv znak „#“ koji se nalazi ispred Jelsa i ispred Hvar. Naime, znak „#“ ispred riječi Jelsa (i Hvar) znači da će kad netko upiše u tražilicu na facebooku npr. jelsa

    [mc4wp_form]

Vaš post „ Beautiful apartments in #Jelsa #Hvar „  biti ponuđen među prvim rezultatima pretrage. Logično, kad turist ugleda Vaš post, kliknuti će na njega i pogledati o čemu se radi. Ako ste Vašu ponudu prezentirali na pravi način, imate sigurnu rezervaciju.
Ova taktika je idealna za manja mjesta, jer rezultati se na facebooku mijenjaju, jer za veća i poznatija mjesta, korisnici facebooka redovito objavljuju postove koji sadrže znak „#“, pa se tako stariji postovi gube i zamjenjuju sa najnovijima.

Zaključak, ako želite da Vašu ponudu pronađe bilo tko od milijardu i 500 milijuna korisnika facebooka predlažemo da s vremena na vrijeme objavite na svome profilu informacije o svojim apartmanima i uključite znak „ljestve“ ispred naziva mjesta ili slično.
Napomena: Ne pretjerujte! Facebook ne voli uznemiravanje drugih korisnika, pa će Vas ukoliko budete pretjerivali upozoriti, a nakon toga i obrisati Vaš profil.

Zato predlažemo da odigrate sigurno. Otvorite si novi profil, dodajte 20ak prijatelja. U opis stavite link (vaše web stranice ili Vašeg profila sa dream-croatia.com) gdje će turist moći pronaći sve informacije o smještaju (cijene, slike, adresu, telefon, lokaciju, opis lokacije i sl.), te da mu dokažete da smještaj stvarno postoji i da se ne radi o mogućoj prijevari (jer na facebooku ima svega).

    [mc4wp_form]

Nakon toga objavite post za Vaše mjesto/apartmane i testirajte. U facebook tražilicu upišite Vaš pojam i pogledajte gdje se nalazite među rezultatima. Ako ste u samome vrhu, dobro ste odradili posao. Ako se radi o poznatijem mjestu, vjerojatno da nećete dugo ostati među prvima, pa ćete morati ponovno objaviti post. No pošto je u pitanju ogromna publika, itekako se isplati potrošiti 20ak sekundi da istaknete Vašu ponudu koja će Vam donijeti rezervaciju.

Identična praksa vrijedi i za Twitter, pa tako Vašu potencijalnu publiku čini više od 2 milijarde (ili brojkom 2 000 000 000) korisnika ovih dvaju društvenih mreža.

Objavite postove, testirajte i ponavljajte postupak dok ne postignete željene rezultate.

Stetno! 🙂

    [mc4wp_form]