Email:[email protected] | Tel: +385 99 69 85 997

Ultra Europe festival je zasigurno ponio titulu jednog od najvećih glazbenih događanja u regiji ove sezone. Nakon dva dana Splita u nedjelju je imao veliko finale u Hvaru, na bazenima hotela Amfora. Danima unaprijed hvarska je završnica bila rasprodana. Tako je u luksuznijem ambijentu od onoga na Poljudu, koji je ugostio oko 70.000 posjetitelja, uz glazbu najvećih svjetskih imena elektronske glazbe, prema službenim podacima, uživalo oko 5000 ljudi iz čitavog svijeta, među kojima je bio velik broj onih iz Australije i Brazila, a cijena ulaznice bila je sto eura. Tijekom tri dana festivala live stream pratilo je oko 7,5 milijuna gledatelja.

ultra-europe-2013

 

Poznati na Hvaru

Događanje na bazenima hotela Amfore počelo je oko 17 sati nastupom Brass Knuckles, a slijedili su ih Cazzette, koji su u petak na Poljudu nastupili na main stageu. Oduševljenje publike posebno je izazvao ženski DJ dvojac Nervo, nakon kojeg su slijedili nastupi Dada Life i DJ Chuckieja. Festival je završio najiščekivanijim nastupom japanskog DJ-a Stevea Aokija, iznimno popularnog u SAD-u i poznatog po svojim ekscentričnim nastupima. Aokiju je Ultra Europe festival tako jedini ovogodišnji nastup u Europi koji je, u svom stilu, započeo penjanjem na miks pult i pozdravom Hrvatskoj. Ipak, uobičajenih bacanja torti prema publici i performansi tipičnih za Aokija nije bilo.

Kako bi se osigurao planirani tijek festivala, ali i komocija redovnih gostiju hotela, u Amfori se četiri dana prije i četiri dana nakon festivala nisu primale rezervacije, a ljubiteljima elektronske glazbe koji su stigli na Hvar nije ni najmanje smetalo kupanje u bazenima, koji su nakon višesatnog partijanja izgledali puno više kao blatne kupelji. Zapravo, izgledalo je kao da su si dali još dodatno oduška nakon dva splitska dana.

Od domaćih poznatih ličnosti u hvarskom dijelu Ultra Europe festivala uživali su Nina Badrić, koja je u Hvar svratila s odmora koji provodi u Jelsi. Petar Grašo i Jole do hotela Amfora svratili su iz Palmižane. Najbolje se pak zabavio nogometaš Dinama Sammir, koji se tijekom čitave večeri posljednjeg dana festivala nije odvajao od nepoznate crnke.
Pohvale organizatora

Tako je završio prvi u nizu Ultra Europe festival koji će se u Splitu i Hvaru održavati i iduće četiri godine, a dosad je pod imenom Ultra Worldwide imao svoje lokacije u Miamiju, Čileu i Peruu. Prema riječima organizatora iz Londona, hrvatska je verzija nadmašila sva dosadašnja izdanja.

izvor jutarnji.hr