Email:[email protected] | Tel: +385 99 69 85 997

Već godinama vodeći ljudi u vrhu vlasti vide turističku sezonu kao spas proračuna i nužnu financijsku injekciju za spas nacionalne ekonomije. Ove nam godine prema prvim statističkim izvješćima prijeti potpuni gospodarski krah.
Prvi podaci Hrvatske turističke zajednice kazuju nam da bi ovogodišnja turistička sezona vrlo lako mogla podbaciti. Brojke kažu ja je zaključno sa svibnjem Hrvatsku posjetilo 2,2 milijuna gostiju, koji su ostvarili 6,8 milijuna noćenja. Gledajući usporedbu sa prošlogodišnjom sezonom, broj posjeta kao i broj noćenja, smanjio se za nešto više od 4%.

U čemu je problem?

Turisti i dalje dolaze, ali ostaju kraće. Zanimljivo za spomenuti je da je ove godine naročito podbacio svibanj, i to sa 13% noćenja manje nego prošle sezone.
Ministar D.Lorencin je prokomentirao prve rezultate te je rekao da treba pričekati kraj sezone, pa tek onda zbrajati i oduzimati.

Kakva je situacija kod nas na dream-croatia.com?

U potpunosti se slažemo sa izjavom ministra, jer sudeći prema analizi ukupnog broja upita u našem sustavu, upiti za postsezonu su se povećali za nevjerojatnih 40% za razliku od istog razdoblja prošle godine. Razlog tome osim povećanih ulaganja u promociju stranice na Google tražilici, leži i u činjenici da se sezona jednostavno produžila, upiti za rezervacije u devetom, pa čak i desetom mjesecu, ne zaostaju bitno za rezervacijama u samoj špici sezone. Stoga, očekujemo bitno bolju postsezonu, a posebice ako se vremenske prilike od prošle godine ponove i ove.

Iznajmljivači, iskoristite posebnu ponudu za oglašavanje Vaših apartmana u cijeloj Europi.

    [mc4wp_form]