Email:[email protected] | Tel: +385 99 69 85 997

Putujete? Evo nekoliko korisnih informacija

Većina nas (prema nekim statistikama čak i do 80%) na Jadran dolazi osobnim automobilom. Iako većina već jako dobro poznaje glavne prometne pravce diljem lijepe naše, navest ćemo nekoliko korisnih izvora informacija koji će dobro doći i onim iskusnijim vozačima.

1. http://map.hak.hr/ – Na stranicama HAK-a se nalazi odlična interaktivna karta Hrvatske. Osim prikaza najbliže rute, u svega nekoliko “klikova” možete doći do izračuna troška putovanja (potrošnja goriva i cestarine), vremena trajanja putovanja, kao i hrpu korisnih informacija kao što su pozicije benzinskih postaja, bankomata, poštanskih ureda, policijskih postaja, kioska i dr.

Ako pak dolazite izvan granica RH na usluzi Vam je gotovo sveprisutni Google i njegov servis Google Maps, koji je integriran u gotovo svaki smartphone ili neki od sustava za navigaciju.

Ukoliko dio puta odlučite proputovati autobusom, na stranici
1.a. http://voznired.akz.hr/ možete pronaći sve informacije o voznom redu i cijenama prijevoznih karata.

karta-hrvatske

Ako pak ne dolazite osobnim automobilom niti autobusom, nego ste se odlučili dio puta provesti putujući željeznicom, svakako posjetite

2. HŽ Putnički prijevoz – vozni red – Na stranici možete provjeriti vozni red HŽ Putničkog prijevoza, bilo da putujete iz Hrvatske ili izvan granica RH. Na stranici također možete provjeriti i cijene prijevoznih karata. Treba imati na umu da su kašnjenja, poglavito vlakova iz međunarodnog prometa, nažalost ne tako rijetka pojava.

U redu, dio puta ste proputovali osobnim automobilom ili vlakom, ali Vaše konačno odredište je neki od otoka do kojeg vode trajektne linije. Na stranici

3. http://www.jadrolinija.hr/ su prikazane sve relacije, zajedno sa cijenama karata za pojedine relacije, prodajna mjesta, a kartu možete kupiti i online.

Posljednji, ali ne i najmanje važan je zračni promet. Broj putnika koji dolaze na Jadran nekim od avioprijevoznika svake godine je sve veći. Iako su već sve priče o niskobudžetnim avioprijevoznicima ispričane, donosimo njih nekoliko najpoznatijih s kojima do top destinacija možete doći gotovo za nekoliko desetaka eura iz bilo kojeg kutka Europe.

4. Avioprijevoz
http://www.ryanair.com/hr
http://www.germanwings.com/en/index.shtml
http://www.easyjet.com/en

Bilo koji način da odaberete, uvijek predlažemo da se prije putovanja konzultirate s Vašim budućim domaćinom, naročito kada su u pitanju stanja na lokalnim prometnicama, jer mnoge informacije koje možda nisu dostupne na internet stranicama koje smo naveli, iznajmljivači prije čuju i mogu Vas posavjetovati i poštedjeti Vas pravih glavobolja prije početka najboljeg dijela godine – Vašeg zasluženog godišnjeg odmora.

.